MSC

Marine Stewardship Council is het keurmerk voor duurzaam gevangen, wilde vis met als doel om onze natuur en de oceanen te beschermen.
 
MSC staat garant voor:

1. Vis die komt uit een gezonde vispopulatie (waar genoeg vis van is)
2. Vis die op een verantwoorde manier is gevangen (geen bijvangst/geen bodemschade)
3. Goed beheer (tegengaan van illegale visserij)
 
MSC-gecertificeerde tonijnsalade
Tonijn is op veel plekken in de wereld inmiddels een bedreigde vissoort. Daarom hebben we er bij deli2go voor gekozen om vanaf nu alleen nog maar specifiek te werken met duurzaam gevangen tonijn uit de Malediven. En het leuke is: een lekkerdere tonijn bestaat er bijna niet!

 
Veel bevolkingsgroepen in de wereld, die aan de kust wonen, zijn afhankelijk van kleinschalige visserij. Veel van deze visserijen, met name in ontwikkelingslanden, worden bedreigd in hun voortbestaan. Dit komt doordat grootschalige westerse vissersboten hen voor zijn met de vangst.
Eén van deze kleinschalige visserijgemeenschappen die de wereld het goede voorbeeld toont, is de tonijnvisserij in de Malediven. Deze vissers vangen de tonijn langs de kusten met een hengel en een haak.

MSC Vissershand en haakMSC HengelvissersMSC Vissers deli2go

Deze zeer duurzame methode levert een prachtig product op waarmee wij vervolgens een heerlijke tonijnsalade hebben laten maken. Bovendien steunen we hiermee kleinschalige visserijgemeenschappen uit ontwikkelingsgebieden.
De visserij waarmee wij samenwerken is vorig jaar bekroond met het keurmerk voor duurzame visserij, het MSC-certificaat. Daarmee zijn we gegarandeerd van een vis afkomstig van een gezonde populatie die op een verantwoorde manier is gevangen. Juist door deze tonijn te consumeren laten we andere soorten met rust om te kunnen herstellen. Voor meer info ga naar msc.org/nl
 
MSC certificering voor de formule deli2go
Medio 2013 is deli2go omgeschakeld naar een MSC-gecertificeerde tonijnsalade en is daarmee de eerste broodformule in de Benelux die een MSC certificering heeft.